Eicom
Eicom
http://www.eicom.nl/recepten/horeca-catering
Democrazy
Op deze website vind u recepten, landeninformatie, kooktechnieken, kook- en reisboeken, backpacken, vakantie informatie, boekbesprekingen, een forum en links naar andere informatie
http://www.democrazy.nl/culuit/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=897
Culinairkookboek
Culinair kookboek recept: roereieren (basisrecept). meer eiergerechten recepten en overige recepten in het culinair kookboek
http://www.culinairkookboek.nl/recept/roereieren-basisrecept
Foodlog
Hoeveel basisbereidingen voor eieren kent u, zonder ze te breken? deze is nochtans al heel oud. vandaag zijn er speciale apparaten voor slowcooking, maar bij onze grootouders (ook de niet-joden) heette het gewoon ‘vanachter op de stoof’.
http://www.foodlog.nl/artikel/culinair-ontdekt-hamin-eieren
Culinair
Pocheren kan vanuit een koude of vanuit een warme vloeistof geschieden. bij eieren wordt uitgegaan van een hete (ca 85ºc, maar niet hoger dan 90ºc) pocheervloeistof. bij warm pocheren (zie ook pocheren bij ‘kooktechnieken’) mag het water absoluut niet te dicht bij het kookpunt komen. een gepocheerd ei is een ei, dat men zonder de schaal in een (tenminste 6 cm diepe) steelpan met heet water laat zakken. door de warmte gaat het eiwit stollen (zie coagulatie bij ‘kooktechnieken’). als al het wit is gestold, maar de dooier nog enigszins vloeibaar is, wordt het proces gestopt. in verband met het vermijden
http://www.culinair.net/index.php?action=item&m=y&table=culinair_abc&form_name=titel&id=320
Algemene informatie
Algemene informatie
http://www.ei.be/
Leren
Leren
http://www.leren.nl/rubriek/vrijetijdsbesteding/culinair/eieren
Eggcellent eihouder/koker
Eggcellent eihouder/koker
http://www.eggcellent.nl